Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για τα όρια των οικισμών του Πηλίου

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
18 Φεβρουαρίου 2019
Ευτυχισμένο Νέο Έτος
31 Δεκεμβρίου 2019

Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για τα όρια των οικισμών του Πηλίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επισυνάπτουμε το υπόμνημα με τις θέσεις του Συλλόγου για το θέμα των ορίων των οικισμών του Πηλίου μετά και την υπ’ αριθμ. 1268/2019 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έτσι όπως κατατέθηκε από τον πρόεδρο του ΣΑΜ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9/12/2019 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τη σύσκεψη συντόνισε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δημήτριος Οικονόμου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βόλου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, η Προέδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κα Νάνσυ Καπούλα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας κ. Κώστας Σαράντης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών Μαγνησίας, κ. Χρυσόστομος Αποστόλου και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Πολυμενίδης, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Βόλου κα Κυριακή Τσοπουρίδου με τον Προϊστάμενο του τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Δόμησης Βόλου κ. Γιάννη Μαυραντώνη, ο περιφερειακός σύμβουλος και τέως θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Χαλέβας, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες από την ΔΑΟΚΑ (Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων) και τη ΔΠΣ (Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού).
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΝ ή πιθανόν και ο Δήμος Βόλου, θα προχωρήσουν στις διαδικασίες για την προκήρυξη μελέτης για την ψηφιακή αναλυτική καταγραφή των ορίων οικισμών του Πηλίου και ότι έχει βρεθεί η χρηματοδότηση για την εκπόνησή της.

Ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο και τις υπηρεσίες του, ώστε να προσδιοριστεί η μεθοδολογία σύμφωνα με την οποία θα εκπονηθεί η μελέτη για την επανέγκριση των ορίων των οικισμών.

Ο ΣΑΜ μεταξύ άλλων επεσήμανε την αναγκαιότητα έκδοσης οδηγιών και κατευθύνσεων υπό τη μορφή ερμηνευτικής εγκυκλίου προς την αρμόδια υπηρεσία δόμησης, με την οποία να επιλύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί και ιδιοκτήτες των ακινήτων, και αφορούν στα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και στη δυνατότητα έκδοσης αδειών επισκευής και συντήρησης, αδειών μικρής κλίμακας, ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών κ.λπ., κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και μέχρι την έγκριση της εκπονούμενης μελέτης για τα όρια των οικισμών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ο ΣΑΜ θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − 6 =